Home > Personbiler > NYE EDGE > Udstyr > Førerassistance

Et nyt niveau af raffinement

Den nye Ford Edge inkorporerer en lang række avancerede teknologier, der udelukkende eksisterer for at forbedre din køreoplevelse. De nyeste systemer inkluderer Ford Co-Pilot360, som inkorporerer den aktive fartpilot med Stop & Go og Lane Centering. Disse systemer samarbejder uden problemer, så du kan nyde enhver tur og koncentrere dig om vigtigere ting i livet.

Din personlige køreassistent

Ford Co-Pilot360 er en samling af avancerede førerassistanceteknologier, der samarbejder om at gøre din køreoplevelse mere behagelig og sjovere end nogensinde. Den aktive fartpilot med Stop & Go justerer f.eks. automatisk fartpilotens hastighed ud fra den forankørende bil. Hvis trafikken går i stå, standser motoren automatisk og starter igen, når trafikken atter flyder. Systemet kan endda genkende hastighedsskilte og justerer din fartpilots hastighed i overensstemmelse hermed. Lane Centering-teknologien kan også hjælpe dig med at styre ved at følge vejstriberne for at holde dig i midten af din bane.

Ubesværet kontrol

Adaptive Steering muliggør hurtigreagerende styring til enhver tid og i alle forhold. Ved lavere hastigheder, f.eks. ved manøvrering på en parkeringsplads, kræves mindre input fra rattet. Mens styringen ved højere hastigheder bliver lettere og mere præcis. Tilføjelsen af en sportsindstilling reducerer den styreindsats, der kræves om hjørner, hvilket gør kørsel på glatte eller kurvede veje mere tilfredsstillende.

Tryghed under skiftende forhold

Et opdateret intelligent system til firhjulstræk (AWD) kan afgøre, hvor meget vejgreb, balance i kurver og reaktionsevne, der skal til på våde, tørre eller isglatte veje og under forskellige terrænforhold. Teknologien kører kun forhjulstræk, når firehjulstræk ikke er påkrævet, og skifter derefter tilbage, afhængigt af hvad der er påkrævet. Dette giver uovertruffen håndtering og stærkt forbedret effektivitet.

Ford Edge in the mountains with snow and people
Ford Edge driving in country with trees next to road

Et avanceret sikkerhedssystem hjælper dig med at holde din kørebane

Lane Keeping Systemet anvender et fremadseende kamera til at registrere, hvis du utilsigtet er ved at komme ud af kørebanen. Lane Keeping Aid kan selv nemt styre, så du kommer sikkert tilbage i den rigtige kørebane. Hvis dit hjul rører kanten af vejen, får Lane Keeping Alert rattet til at vibrere og viser en synlig advarsel. Teknologien deaktiveres automatisk, når farten kommer under 64 km i timen, eller den kan slukkes manuelt.

Stressfri parkering

Med aktiv parkeringshjælp kan du parkere på pladser, der kun er 20 % længere end bilen. Du aktiverer teknologien ved at trykke på en knap, og mens du kører, finder sensorerne en parkeringsplads, der er stor nok. Den styrer automatisk for dig, når du parkerer, og du skal bare betjene speeder, gear og bremse ifølge anvisningerne på skærmen.

Ford Edge detail of a driving wheel and two hands
Ford Edge dashboard detail

Ser de vejskilte, som du muligvis overser

Traffic Sign Recognition genkender vejskiltene, uanset om de er i vejsiden eller over vejen, permanente eller midlertidige. Ikoner for hastighedsgrænser og overhaling forbudt vises på instrumentklyngen og advarer dig om ændrede begrænsninger.

Hjælper dig med at overholde fartgrænsen

Intelligent hastighedskontrol er designet til at forbedre din fartkontrol, så du kan koncentrere dig om kørslen. Først registrerer systemet til genkendelse af trafikskilte automatisk den aktuelle fartgrænse. Hvis den er aktiveret, justerer systemet din maksimale hastighedsindstilling til netop den grænse*.

Ford Edge driving on a bridge
Ford Edge parking up hill

Ekstra kontrol ved start på bakker

Bakkestartassistancen forhindrer bilen i at trille baglæns eller forlæns, når du starter på en bakke. Systemet fastholder bremsetrykket i 2-3 sekunder, når du flytter foden fra bremse til speeder, så du kommer sikkert og roligt af sted. Teknologien er også nyttig, når du stopper og starter på glatte overflader.

FORD SYNC automatisk nødopkald

Skulle du komme ud for en ulykke, hvor airbaggen udløses, eller hvor brændstofpumpen deaktiveres, kan Ford SYNC med nødhjælp automatisk ringe via en Bluetooth®-mobiltelefon direkte til alarmcentralen. Du kan vælge at stoppe opkaldet eller at tale med alarmcentralen, hvis du har brug for det. Systemet er designet til at give afgørende oplysninger, såsom dine GPS-koordinater, selv hvis du er bevidstløs.

Ford SYNC Emergency Assistance
Top