Home > Personbiler > FOCUS ST > Udstyr > Førerassistance

Førerassistance

 

Red Ford Focus ST in motion cornering left, driving down the hill

Maksimal kontrol under kurvekørsel

Torque Vectoring Control systemet reagerer på vejpåvirkninger 100 gange i sekundet. (Det er 33 gange hurtigere, end du blinker med øjnene). Oplysningerne bruges til at afbalancere motor- og bremsekraft på begge forhjul. På den måde får bilen et maksimalt vejgreb og skarpe manøvreegenskaber i kurver og på ujævn vej.

Sportsundervogn

En opdateret sportsundervogn med nydesignet anti-roll bar. Lavere affjedring, der bringer tyngdepunktet tættere på vejen, og giver en mere præcis styring.

Ford Sports Suspension

Opdager biler, du muligvis overser

Cross Traffic Alert indgår i Blind Spot Information System (BLIS). Når du bakker ud af en parkeringsbås og kun kan se lidt af den aktuelle trafiksituation, så kan Cross Traffic Alert registrere biler på vej hen mod dig og udsende en advarende lyd. Teknologien tænder også et lys i sidespejlet (venstre eller højre alt efter den modkørende trafiks retning).

Ser de vejskilte, som du muligvis overser

Traffic Sign Recognition genkender vejskiltene, uanset om de er i vejsiden eller over vejen, permanente eller midlertidige. Et ikon for det aktuelle fart- eller overhaling forbudt-skilt ses på instrumentpanelet og skifter, hver gang bilen kommer inden for en ny grænse.

Silver Ford Focus ST at night showing the traffic sign recognition
Red Ford Focus ST black alloy wheel in detail

Retningskift: Bevar herredømmet

I den nye Focus ST indgår en ny teknologi, som kaldes Electronic Transitional Stability (en del af det avancerede 3-trins ESP-program). Fordi systemet kan registrere bilens stabilitet og førerens signaler, kan det reagere og gribe støttende ind, så det hjælper bilen med at køre præcist og bevare herredømmet, mens der skiftes bane eller overhales.

Et avanceret system som hjælper dig med at holde din kørebane

Lane Keeping System anvender et fremadrettet kamera til at registrere, hvis du utilsigtet er ved at afvige fra kørebanen. Dernæst bliver du advaret af Lane Keeping Alert, som får rattet til at vibrere. Reagerer du langsomt eller slet ikke, kan systemet påvirke ratmomentet tilbage mod den vejbane du kom fra. Teknologien er udviklet til flersporede veje såsom motorveje. Det vil deaktivere ved hastigheder under 65 km/t, eller hvis føreren manuelt deaktiverer det. 

Red Ford Focus ST smart light

Bi-Xenon-lygter: Ekstremt klare lavenergilygter

Bi-Xenon-forlygterne med Adaptiv belysning ændrer automatisk lysstrålens mønster for at give den bedste lysfordeling i en given kørselssituation. Det sikrer, at det mest effektive belysningsmønster dannes automatisk i forhold til alle kørselsforhold, fra motorveje til gaderne i en storby. Med denne teknologi følger en automatisk nedblændingsfunktion, når en modkørende bil registreres.

Ekstra kontrol ved start på bakker

Bakkestartassistancen forhindrer bilen i at trille baglæns eller forlæns, når du starter på en bakke. Systemet fastholder bremsetrykket i 2-3 sekunder, når du flytter foden fra bremse til speeder, så du kommer sikkert og roligt af sted. Teknologien er også nyttig, når du stopper og starter på glatte overflader.

Red Ford Focus ST red car
Red Ford Focus ST yellow car alert system

Træthedsregistrering advarer dig, når du er ved at være træt

Træthedsregistrering overvåger konstant din kørsel og registrerer afvigelser, der kan skyldes træthed. Hvis systemet registrerer, at du bliver mindre årvågen, lyser en lampe i displayet og foreslår en pause. Bliver opmærksomheden på din kørsel mindre og mindre, gentages meddelelsen og kombineres nu med et lydsignal.

Spejle, der ser, hvad du ikke kan se

Med BLIS (Blind Spot Information System) kan du skifte kørebane mere sikkert. Det skyldes, at RADAR-sensorer scanner de blinde vinkler på hver side af bilen. Opdager de et køretøj, du ikke kan se, lyser en orange advarselslampe, som ses tydeligt i spejlet ved den tilsvarende sidedør. BLIS er også udstyret med en helt ny teknologi, Cross Traffic Alert.

Red Ford Focus ST driver station

Ford Focus sørger for, at du ikke overskrider en given hastighed ved hjælp af fartbegrænseren

Fartbegrænseren (ASLD) er integreret i fartpiloten, og du kan indstille en ønsket maksimal hastighed ved hjælp af en betjeningsknap på rattet. Bilen holder sig under den indstillede hastighed, og du kan holde øjnene på vejen i stedet for at kigge på speedometeret. Ønsker du at køre hurtigere, trykker du blot på speederen for at de-aktivere systemet.

Top