Byg din Ford Book en prøvetur Find forhandler Ask Ford
Home > Personbiler > S-MAX > Udstyr > Førerassistance

Førerassistance

Uanset om du er ude at køre en hurtig tur ind til byen eller kører med familien på landet, forbedrer Ford S-MAX oplevelsen. Avanceret køreteknologi hjælper dig med enhver manøvre. Med aktiv parkeringshjælp kan du parkere på trange steder. Den adaptive fartpilot med Stop & Go tager stress ud af ligningen på både stop-og-start bykørsel og lange motorvejsrejser. Og der er mere, hvor det kommer fra.

 

Gør det lettere at køre i tæt trafik

Med den intelligente adaptive fartpilot med Stop & Go kan du indstille både din ønskede hastighed og afstanden til den forankørende bil. Hvis den registrerer, at trafikken bliver langsommere, fastholder systemet den forudindstillede afstand, hvis forholdene ikke tillader den foretrukne hastighed. Den kan endda få dig til at stoppe fuldstændigt, hvis der er meget trafik. I det øjeblik, der ikke er noget køretøj foran, accelererer bilen automatisk igen til den valgte hastighed, hvilket gør den ideel i køen om morgenen.

Ford S-MAX in silver cruising behing another car
Ford S-MAX in silver driving on road

Sørger for at du overholder fartgrænsen

Intelligent fartkontrol fungerer sammen med Traffic Sign Recognition for at forbedre din fartkontrol, så du kan koncentrere dig om vejen. Når systemet er aktiveret, kan det identificere den lokale hastighedsgrænse og derefter automatisk justere den maksimale hastighed i overensstemmelse hermed.

Forlygter, som hjælper dig til at se om hjørner

Adaptiv belysning med dynamiske LED-forlygter og kørelys leverer et præcist og intenst lysmønster, der automatisk tilpasses forskellige vej- og kørselsforhold. Derudover justerer det blændefri fjernlys sig automatisk for at undgå at blænde andre trafikanter, og ved at følge vejen lader disse nye forlygter dig se mere klart ved kørsel i sving, før du kører ind i dem.

Ford S-MAX in blue LED lights detail

Servostyring, der reagerer på enhver situation

Elektrisk servostyring (EPAS – electric power-assisted steering) tilpasser sig automatisk til din hastighed og forholdene. Ved lave hastigheder gør systemet det lettere at dreje rattet, så bilen bliver lettere at manøvre. Når du behøver bedre herredømme ved høje hastigheder, gør det styretøjet mere stabilt. Med den nye afdriftskontrol tager EPAS nu også hensyn til sidevind og andre kørselsforhold, mens funktionen 'active nibble control' mindsker eventuelle uønskede vibrationer i rattet.

Ser, hvad der kommer fra begge sider

Som ekstraudstyr fås et lille panoramakamera monteret foran på S-MAX, der sender et delt skærmbillede til dit SYNC 3-display, så du kan se biler, cyklister og fodgængere i begge sider. Dette  frontkamera er uvurderligt, hvis du skal kante dig ud af en snæver parkeringsplads eller skal ud på en stærkt trafikeret vej, hvor dit udsyn er begrænset.

Ford S-MAX right wing mirror in detail

Et ekstra sæt øjne

Blind spot Informations System (BLIS) registrerer biler i din blinde vinkel, hvilket gør det mere sikkert at skifte vognbane. Hvis systemet registrerer et køretøj, advarer det dig via diskrete advarselslamper på sidespejlene. Cross Traffic Alert arbejder med BLIS for at øge opmærksomheden, når du bakker ud fra en parkeringsbås med begrænset udsyn. Systemet registrerer biler, der nærmer sig fra siderne og advarer dig om dem.

Ford SYNC 2 with Emergency Assistance

FORD SYNC 3 eCall/automatisk nødopkald

En vigtig del af Ford SYNC 3, som potentielt kan redde liv, er eCall/automatisk nødopkald*. Skulle du komme ud for en ulykke, hvor airbaggen udløses, eller hvor brændstofpumpen deaktiveres, kan teknologien automatisk ringe via en Bluetooth®-mobiltelefon direkte til alarmcentralen. Du kan vælge at stoppe opkaldet eller at tale med alarmcentralen, hvis du har brug for det. Systemet giver afgørende oplysninger, såsom dine GPS-koordinater, selv hvis du er bevidstløs.

 *eCall fungerer i over 40 europæiske lande. Denne funktion fungerer, når den er parret med en kompatibel tilsluttet mobiltelefon, som du har med dig, når en airbag udløses (undtagen knæ-airbags), eller hvis en sensor, som registrerer et sammenstød, deaktiverer brændstofpumpen. Nødopkaldsfunktionen understøttes ikke af alle europæiske sprog.  Se dit lokale Ford-websted for de seneste oplysninger.

Top