Home > Personbiler > S-MAX > Udstyr > Førerassistance

Førerassistance

 

Gør det lettere at køre i tæt trafik

Med den intelligente adaptive fartpilot med Stop & Go kan du indstille både din ønskede hastighed og afstanden til den forankørende bil. Hvis den registrerer, at trafikken bliver langsommere, fastholder systemet den forudindstillede afstand, hvis forholdene ikke tillader den foretrukne hastighed. Den kan endda få dig til at stoppe fuldstændigt, hvis der er meget trafik. I det øjeblik, der ikke er noget køretøj foran, accelererer bilen automatisk igen til den valgte hastighed, hvilket gør den ideel i køen om morgenen.

Ford S-MAX in silver cruising behing another car
Ford S-MAX in silver driving on road

Sørger for at du overholder fartgrænsen

Intelligent fartkontrol fungerer sammen med Traffic Sign Recognition for at forbedre din fartkontrol, så du kan koncentrere dig om vejen. Når systemet er aktiveret, kan det identificere den lokale hastighedsgrænse og derefter automatisk justere den maksimale hastighed i overensstemmelse hermed.

Forlygter, som hjælper dig til at se om hjørner

Adaptiv belysning med dynamiske LED-forlygter og kørelys leverer et præcist og intenst lysmønster, der automatisk tilpasses forskellige vej- og kørselsforhold. Derudover justerer det blændefri fjernlys sig automatisk for at undgå at blænde andre trafikanter, og ved at følge vejen lader disse nye forlygter dig se mere klart ved kørsel i sving, før du kører ind i dem.

Ford S-MAX in blue LED lights detail

Servostyring, der reagerer på enhver situation

Elektrisk servostyring (EPAS – electric power-assisted steering) tilpasser sig automatisk til din hastighed og forholdene. Ved lave hastigheder gør systemet det lettere at dreje rattet, så bilen bliver lettere at manøvre. Når du behøver bedre herredømme ved høje hastigheder, gør det styretøjet mere stabilt. Med den nye afdriftskontrol tager EPAS nu også hensyn til sidevind og andre kørselsforhold, mens funktionen 'active nibble control' mindsker eventuelle uønskede vibrationer i rattet.

Se, hvad der kommer fra begge sider

Et lille kamera, der sidder forrest på den nye S-MAX, overfører et todelt skærmbillede til din bils multifunktionsdisplay, så du kan se de biler, cyklister eller fodgængere, som kommer fra begge sider. Denne nye teknologi, som fås som ekstraudstyr er uundværlig, når du forsøger at kante dig ud fra en parkeringsplads eller ud på en trafikeret vej, hvor dit udsyn er forhindret.

Ford S-MAX reversing from parking spot with Park Out Assist

Stressfri parkering og udkørsel

Ved hjælp af en kombination af forskellige teknologier hjælper aktiv parkeringshjælp med mere end at styre ved en parallelparkering. Park Out Assist (POA) hjælper også, når du skal køre ud. Systemet til bås-parkering (PPA) kan registrere, om der er plads til din bil, og dernæst bakke ind for dig. Systemet til hjælp med parallelparkering (SPA) advarer dig endvidere, hvis der er nogen forhindringer på siden af bilen.

Ford SYNC 2 with Emergency Assistance

FORD SYNC 3 eCall/automatisk nødopkald

En vigtig del af Ford SYNC 3, som potentielt kan redde liv, er eCall/automatisk nødopkald*. Skulle du komme ud for en ulykke, hvor airbaggen udløses, eller hvor brændstofpumpen deaktiveres, kan teknologien automatisk ringe via en Bluetooth®-mobiltelefon direkte til alarmcentralen. Du kan vælge at stoppe opkaldet eller at tale med alarmcentralen, hvis du har brug for det. Systemet giver afgørende oplysninger, såsom dine GPS-koordinater, selv hvis du er bevidstløs.

 *eCall fungerer i over 40 europæiske lande. Denne funktion fungerer, når den er parret med en kompatibel tilsluttet mobiltelefon, som du har med dig, når en airbag udløses (undtagen knæ-airbags), eller hvis en sensor, som registrerer et sammenstød, deaktiverer brændstofpumpen. Nødopkaldsfunktionen understøttes ikke af alle europæiske sprog.  Se dit lokale Ford-websted for de seneste oplysninger.

Top