Home > Personbiler > FOCUS > Udstyr > Sikkerhed

Din sikkerhed. Vores prioritet.

En række smarte teknologier er designet til at beskytte dig, din familie og andre trafikanter. For eksempel kan Active Braking og Pre-Collision Assist med fodgænger- og cyklistovervågning advare dig om mulige kollisioner og selv anvende bremserne automatisk, hvis du ikke reagerer i tide.

Et system, der kan beskytte fodgængere

Pre-Collision Assist med registrering af fodgængere bruger radar og kamera til at registrere biler og mennesker foran på vejen. Hvis der opdages en kollisionsrisiko med en bil, en fodgænger eller en cyklist, giver den dig en advarsel. Hvis du ikke reagerer i tide, kan systemet automatisk bremse med op til fuld bremsekraft for at reducere alvorligheden af eller endda eliminere nogle frontalkollisioner. 

Hjælp til at bremse ved høje hastigheder

Det aktive bremsesystem er en innovativ, ny sikkerhedsfunktion, der virker ved kørsel over 50 km i timen. Teknologien anvender RADAR til at scanne vejbanen foran, og opdager den noget, som gør et sammenstød sandsynligt, bliver du advaret. Reagerer du ikke, aktiverer systemet bremsen, som så påbegynder opbremsningen, så du nemmere kan sænke farten. Når hastigheden er under 50 km/t, får du hjælp via en anden teknologi: Active City Stop. Kombineret giver disse to teknologier dig sikkerhed for at få hjælp til at bremse i hele hastighedsintervallet.

Ford Focus active brkaing
Ford Focus with deployed airbags

Airbags beskytter dig fra alle vinkler

Der er frontairbag til både fører og forsædepassager, og der er sideairbags til brystbeskyttelse, som er designet til at vende passageren væk fra kollisionsområdet. Gardinairbags giver maksimal beskyttelse, og nakkestøtter beskytter mod piskesmæld. Der er også seleforstrammere foran og bagi, vægtbegrænsning og selepåmindelser for alle seler, samt en skærm, der viser, hvilke besatte sæder der ikke har sele på.

Med ro i sindet

eCall er et system i køretøjet, der straks advarer beredskabstjenesterne om et sammenstød. Efter at være blevet udløst af bilens airbagsensorer, vil den transmittere den nøjagtige placering for hændelsen og antallet af passagerer i bilen. Teknologien tillader også stemmekommunikation med en sikkerhedsoperatør. For mindre hændelser, såsom dækskader, giver funktionen Vejhjælp i FordPass-appen dig mulighed for at ringe efter hjælp med blot et par tryk og spore deres rute til dig på et kort i realtid.

 

Ford Focus eCall detail with hand flipping the switch
Ford Focus driving around the bend

Bevar kontrollen under alle vejforhold

Elektronisk stabilitetsstyring overvåger konstant køreforholdene for dit køretøj. Den registrerer, når et køretøj mister vejgreb, og hvert hjul bremser øjeblikkeligt, så bilen stabiliseres.

Tidlig advarsel om punktering

Hvis et eller flere af dine dæk mister luft under kørslen, giver dæktrykovervågningen (TPMS) signal herom med et ikon, der tændes på instrumentpanelet. Du kan også få advarsler leveret direkte til din telefon via FordPass-appen, såsom overvågning af dæktryk, sprinklervæske og meget mere.

 

Ford Focus alloy wheel close up
Ford Focus isofix seat detail

Hjælper med at holde børn sikre

Ford Focus er designet, så små børn er trygge og sikre på alle ture. Den leveres med ISOFIX-fastgøringspunkter til autostole bagerst, så du nemt får plads til to autostole.

Top