Home > Ejere > Service og vedligeholdelse > Service og reparationer > Dæksikon > Vinterdæk – hvornår skal jeg skifte til vinterdæk?
Tyre Marking

Vinterdæk

Vinterdæk er afgørende for sikkerheden, når det begynder at blive koldt og vejene bliver smattede og glatte. I Danmark er det særligt vigtigt at køre med vinterdæk, da vinteren er både lang og kold. Ved du, hvornår du skal skifte til vinterdæk? Eller hvor lang bremseafstanden er for vinterdæk på tør vej? Læs med her og bliv klogere på alt om vinterdæk. Så er du klar til at gå vinteren sikkert i møde. 

Hvorfor skal jeg skifte til vinterdæk? 

At køre med vinterdæk handler om sikkerhed. Ikke bare for dig og dine passagerer, men også for andre trafikanter. I Danmark er der ikke noget lovkrav omkring kørsel med vinterdæk om vinteren. Alligevel anbefaler vi klart at skifte til vinterdæk. Vinterdæk giver en markant kortere bremselængde på sne- og isglatte veje, hvorfor det er klart det sikreste valg, hvis du vil reducere risikoen for ulykker. Mønsteret i vinterdæk er specialdesignet til glat føre, hvilket betyder, at du får en bedre føling med vejen og din bil står bedre fast. Det giver både dig og dine medpassagerer ro i maven. 

 

Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk?

Det kan være svært at afgøre, hvornår du skal skifte til vinterdæk, da vejret herhjemme ofte er ustadigt og hurtigt kan skifte. Det er dog netop derfor, at det er yderst vigtigt, at du bruger vinterdæk. Selvom vejret kan virke fint, når du kører ud, kan det hurtigt slå om, så du risikerer at køre i dårligt føre på vej hjem. Derfor anbefaler vi, at du skifter til vinterdæk i takt med årstidernes skiften. Så snart vejrudsigterne begynder at melde om frost og glatte veje, skal du skifte til vinterdæk. På den måde undgår du at stå i en situation, hvor du ikke kan bevæge dig trygt ud. 

 

Hvor og hvordan skal jeg skifte til vinterdæk? 

Du kan enten vælge at skifte til vinterdæk selv eller få hjælp fra professionelle. Vælger du selv at skifte dæk, er det vigtigt, at du ved præcis, hvordan det skal gøres, da konsekvenserne af fejlmontering kan være store. Derfor anbefaler vi altid, at du kontakter et autoriseret Ford værksted, hvis du skal have skiftet dæk. Læs mere om dækskifte her

 

Hvordan kan jeg se om det er et vinterdæk? 

Alle vinterdæk i Europa er påkrævet en såkaldt M+S markering. Den tilkendegiver, at dækket er egnet til kørsel i både mudder og sne. På den måde kan du altid tjekke om dine dæk er egnede til kørsel i vintervejr. Læs mere om lovkrav og dækregler her

 

Må jeg køre med vinterdæk om sommeren? 

Ligesom vinterdæk er bedst egnede til kørsel i vinterføre, er sommerdæk bedst, når det bliver sommer. Sommerdæk har nemlig en kortere bremselængde på kort vej, hvilket gør dem sikrere om sommeren. Dette skal du også tage højde for, når du kører med vinterdæk i tørt vejr. Derfor bør du holde lidt ekstra afstand og generelt være meget opmærksom, når du kører.

 

<%-DealerName%>

<% if (CustomerRatingsCombined) { %> <% } %> <% if (serviceList) { %>

<%- serviceList %>

<% } %> <% if (todayClosingTime) { %>

Salgsafdelingen har åbent indtil <%-todayClosingTime%>

<% } %> <% if (todayPartsClosingTime) { %>

Reservedele har åbent indtil <%-todayPartsClosingTime%>

<% } %> <% if (todayServiceClosingTime) { %>

Værkstedet har åbent indtil <%-todayServiceClosingTime%>

<% } %>
<% _.forEach(formattedAddress, function(addressLine) { %>

<%- addressLine %>

<% }); %>
<% if (PrimaryPhone) { %>

<%- PrimaryPhone %>

<% } %>

  RUTEVEJLEDNING

  Forhandler-detaljer

Top